Beste schaakleden,

In de hoop verkerend dat alles opperbest is met jullie, wil ik het jullie het één en ander mededelen over ons voorbije clubkampioenschap 2019-2020.

Deze week zijn wij tot een akkoord gekomen met de schaakleden die nog 1 of meerdere wedstrijden
moesten spelen om de competitie 2019-2020 te laten beeïndigen, in totaal moesten er nog een 5-tal
wedstrijden gespeeld worden, maar deze heb ik in overleg met onze wedstrijdleider van dienst Jan
Remue, en mits overleg met de spelers die nog enkele uitgestelde partijen moesten spelen, zijn wij overeengekomen om alle resterende wedstrijden te laten eindigen op remise!
De reden hiervoor is door iedereen van ons geweten, dat vieze beestje die corona heet, heeft menigeen serieuze parten gespeeld, talrijke sportevenementen en/of samenkomsten werden voor onbepaalde tijd uitgesteld, en zelfs geschrapt! Doch hierover gaat deze tekst niet, wij zijn er genoeg mee geconfronteerd geworden de laatste maanden, weken en dagen!

Laten wij bij ons voorbije clubkampioenschap blijven beste schaakleden.
Voor de 1ste en 2de plaats maakte dit allemaal niet zoveel uit, omdat deze plaatsen definitief en sedert enkele weken reeds ingenomen waren door Luc Van Hoecke en Jan Remue, enkel de 3de plaats (brons tijdens de Olympische spelen als deze normaal zouden doorgegaan zijn dit jaar) was nog niet voor honderd procent met zekerheid ingenomen, doch deze plaats was toch min of meer weggelegd voor Yvonne Klijsen, er zou al veel moeten gebeurd zijn indien de resterende wedstrijden in normale omstandigheden zouden doorgegaan zijn, en dat Yvonne enkele schaaksteekjes zou laten vallen hebben, met als resultaat dat zijhaar 3de plaats zou kwijtgespeeld zijn!

Relaas over ons voorbije clubkampioenschap 2019-2020

Als wij terugkijken op ons voorbije clubkampioenschap 2019-2020, kunnen en mogen wij zeggen dat het zeker een mooi kampioenschap was!
Wij waren gestart met 8 schakers van allerlei allooi of waarde, en met als uitblinker in sterkte en met de meeste schaakervaring en hiermee bedoel ik Luc Van Hoecke, was iedereen genoeg gemotiveerd om een goed kampioenschap te beginnen vorig jaar. Met als inzet een goed klassement te hebben op het einde van dit clubkampioenschap, en zeker om niet alleen Luc Van Hoecke het “vuur aan de schenen te leggen”, maar ook de andere spelers!

Met als eindresultaat, dat Luc Van Hoecke voor de zoveelste keer en zeker als grote verdienste onze clubkampioen 2019-2020 werd! Van de 14 partijen die moesten gespeeld worden, won hij er 12, moest hij 2 remises toestaan, 1 tegen Jan Remue en 1 tegen zijn naamgenoot Luc Riesselmann, op zichzelf vind ik dat een mooie prestatie van beide schaakleden, want om tegen Luc Van Hoecke remise te spelen moet je veel geduld hebben, en moet je natuurlijk de nodige competenties ook bezitten!

De 2de plaats werd veroverd door onze wedstrijdleider van dienst Jan Remue, hij behaalde 33 punten
7 minder dan Luc Van Hoecke die 40 punten bij elkaar sprokkelde. Jan won 7 partijen, moest 5 remises toestaan en verloor maar 2 partijen, met dit eindresulaat behaalde hij voor de zoveelste keer de titel van “Postkampioen”!
De 3de plaats was zoals eerder werd medegeeld weggelegd voor Yvonne Klijsen, Yvonne won 4 partijen, moest 7 remises toestaan, waarvan 2 corona-remises, en verloor toch maar 3 partijen!
Voor Yvonne Klijsen is dit al haar beste rangschikking in het eindklassement sedert dat zij lid geworden is van onze schaakclub!
Net zoals tegen Luc Van Hoecke en tegen Jan Remue, zeg ik proficiat tegen Yvonne in naam van alle clubleden voor het behaalde eindresultaat.

De andere eindklassementen van ons andere schakers wil ik er toch zeker ook eens bijhalen, maar toch in het kort, want iedereen kan alles bekijken op onze goed bijgehouden website, zowel het eindklassement, als alle andere individuele uitslagen heeft Jan netjes op onze website bijgehouden, zodat het voor iedereen duidelijk is!
Hierna volgen de andere klassementen:
Frank Vlaeminck behaalde de 4de plaats met 26 punten, Luc Riesselmann (broer van onze diepbetreurde Gilbert riesselmann) staat op de 5de plaats met 25 punten, Eddy Keerstock is 6de met evenveel punten als Luc Riesselmann namelijk 25. Jacques Laureyssens behaalde de 7de plaats met 24 punten, en als laatste in het rijtje staat jullie dienaar met 22 punten.

Zoals jullie zien beste schaakleden, is er tussen de laatste plaats in ons eindklassement en de 4de plaats, maar een verschil van 4 punten, wat wil zeggen, dat het gros van onze schaakleden toch aan elkaar gewaagd zijn, Luc Van Hoecke springt er een natuurlijk een beetje uit, want tussen de 1ste plaats en de laatste plaats in ons eindklassement is er een verschil van 18 punten.
Dat wil natuurlijk niet zeggen, dat de laatste NIET kan winnen tegen de EERSTE, dit gegeven is al reeds meerdere keren voorgevallen in andere sportdiciplines waaronder zeker het voetbal behoort, wat moeilijk vergelijkbaar is tussen een voetballer en een schaker, maar toch is het wezenlijk haalbaar!

Ziezo, ik ben aan het einde gekomen van mijn latijn, ik wens langs deze weg iedereen nog een goede
weliswaar Belgische vakantie toe, want zoals de vooruitzichten er nu uitzien, zijn de reizen naar het buitenland praktisch niet haalbaar gezien de corona-crisis, maar geniet allemaal van jullie verdiende vakantie, en…… hopelijk zien wij elkaar terug op onze jaarlijkse “Ledenvergadering” die zal doorgaan op “Dinsdag 1 september 2020” bij leven en welzijn en in goede gezondheid!
Mogelijks indien de nationale veiligheidsraad het toelaat, zien wij elkaar in de maand juli misschien nog een keer, maar daar krijgen jullie nog een mailtje over!

Met vriendelijke groeten,
Jullie voorzitter,

Freddy Buysse